Prolific: Eindelijk echt geld verdienen aan je mening

Het doet me echt deugd dat er eindelijk iets in de categorie enquêtes komt dat niet 90% spam is! De meeste van die “wordt betaald om je mening te geven” dingen zijn absoluut waardeloos. In de ergste gevallen moet je nog een hoop schadelijke software downloaden ook!

Maar bij Prolific is alles academisch verantwoord. Je werkt met andere woorden mee aan onderzoeken die vanuit universiteiten en onderzoekcentra georganiseerd worden. Vaak zijn dit doctoraat studenten die een specifieke doelgroep zoeken. 

De meeste onderzoeken gebeuren in het Engels, ook al zijn ze bijvoorbeeld door een Belgische of Nederlandse universiteit georganiseerd. Je krijgt voor aanvang een duidelijk omschrijving van de betaling, de duur en wat er gebeurt met je gegevens. Allemaal zeer netjes en professioneel.

Het enige jammere is dat er geen duizenden onderzoeken beschikbaar zijn elke week. Prolific is met andere woorden een betrouwbaar en leuk extraatje. 

  • Betrouwbaarheid
  • Correctheid Uitbetaling
  • Hoeveelheid Werk
  • Leuk om te doen
  • Inkomsten

Vereisten voor Prolific

 Het invullen van onderzoeken en vragenlijsten heeft geen technische vereiste. Het enige wat er van jou verwacht wordt is dat je je demografie correct invult. Op die manier neem je deel aan relevante studies en ben je er zeker van dat je respons altijd aanvaard zal worden.

Voor de rest heb je niets meer nodig dan een computer en internetverbinding. Een gemiddeld onderzoek duurt tussen de 5 en 10 minuten, met soms een uitzondering die tot een uur kan duren. Maar die zaken worden netjes aangegeven voor de aanvang.

Moest je gevoelig zijn voor bepaalde onderwerpen, dan krijg je hier een waarschuwing over ook. Zo hoef je niet deel te nemen aan een studie die slechte herinneringen of gevoelens zou kunnen opwekken.

Met Prolific kan je dus een zeer klein extraatje online verdienen. Het weinige werk dat nodig is, maakt het een interessant kanaal.